De Ultieme Hack voor Kalmere Baby’s tijdens Newborn Fotoshoots

newborn-fotografie-fotograaf-Limburg-België-Halen- Heusden - Zolder -Award - Newborn - Maternity - Kinderfotografie - Anja Maesen Photography - studioshoot - fine art fotografie - babyfotografie - zwangerschapsfotografie - cakesmash - Ana Brandt - Certified instructor - award - truc - hack

 

De Ultieme Hack voor Kalmere Baby’s tijdens Newborn Fotoshoots

Het fotograferen van pasgeborenen kan soms een uitdaging zijn, vooral als de kleintjes niet helemaal in de stemming zijn. Onlangs heb ik echter een nieuwe hack ontdekt die wonderen doet tijdens de sessies. Deze tip kan een game-changer zijn voor fotografen die moeite hebben met onrustige baby’s.

Ontdek de Baby-Rocker

Mijn nieuwste aanwinst in de studio is een “baby-rocker”. Dit handige apparaat is oorspronkelijk ontworpen om aan de kinderwagen of Maxi-Cosi bevestigd te worden en wiegt de baby zachtjes in slaap met trillingen en schommels. Ik heb ontdekt dat deze baby-rocker ook uitstekend werkt tijdens newborn fotoshoots, al zijn er wel wat beperkingen.

Gebruik in de Studio

De baby-rocker kan niet overal gebruikt worden, omdat hij aan iets bevestigd moet worden en sommige props te stevig op de grond staan. Maar bij de juiste set-up is het effect verbluffend. Tot nu toe heb ik hem met succes gebruikt bij de dreamcatcher, de kinderwagen en de poseertafel.

 

De Dreamcatcher

Bij het gebruik van de dreamcatcher tijdens de shoot, zorg ik ervoor dat deze op een stoeltje staat en niet los boven de grond hangt, zoals ik ook uitleg in mijn blog over veiligheid.
Door de baby-rocker aan de dreamcatcher te bevestigen, wiegt deze zachtjes heen en weer. Het resultaat? Een heerlijk rustige baby. Bekijk de video hieronder om te zien hoe effectief dit werkt!

De Poseertafel

Op de poseertafel heb ik de baby-rocker onder de tafel bevestigd, zo dicht mogelijk bij de plek waar de baby ligt. De subtiele trillingen kalmeren de baby snel, zoals je kunt zien in de bijgevoegde video. Dit maakt het poseren veel eenvoudiger en de foto’s nog mooier.

 

De Kinderwagen

Tijdens een recente shoot bevestigde ik de baby-rocker aan het achterste wiel van een kleine rieten kinderwagen. Het apparaat was uit beeld van de camera, maar de baby was al zo kalm dat ik het zelfs niet hoefde aan te zetten.
Het eindresultaat was prachtig, zonder dat ik de baby-rocker hoefde te gebruiken.