Nieuwe Hoogten Bereikt: Een Verjaardag om te Vieren!

newborn-fotografie-fotograaf-Limburg-België-Halen-Award - Newborn - Maternity - Kinderfotografie - Anja Maesen Photography - studioshoot - fine art fotografie - babyfotografie - zwangerschapsfotografie - cakesmash - Ana Brandt - Certified instructor - award
 

Nieuwe Hoogten Bereikt: Een Verjaardag om te Vieren!

Elk jaar markeer ik mijn verjaardag met een zelfportret fotoshoot.
Dit jaar was geen uitzondering, maar ik voegde een speciaal tintje toe. Namelijk door mijn vriend Luc over te halen om samen met mij op de foto te gaan.
Het resultaat? Een prachtige verzameling foto’s die ons als koppel vastleggen in een moment van tijdloze schoonheid.
Velen vragen me hoe ik dit doe – zo’n zelfportret maken. Het begint allemaal met een uitgebreide sessie van visagie, die ik zelf uitvoer.
Dan begint het eindeloze proces van kledingkeuze, maar voor deze shoot had ik al snel besloten. Te danken aan een prachtige zwarte jumpsuit van Patrizia Pepe die ik speciaal had besteld.
Als achtergrond koos ik voor een warme beige tint, perfect om onze stijlvolle outfits te complimenteren.
Om de setting compleet te maken, besloot ik mijn nieuwe ‘yoga’ sofa uit te proberen. Immers had ik deze aangeschaft om koppels te poseren voor zwangerschapsshoots.
Luc werd gevraagd om een bijpassend beige kostuum en een zwart hemd te dragen. Al met al zorgvuldig gecoördineerd voor het perfecte plaatje.
Eerst zette ik de studio klaar en stelde ik de belichting nauwkeurig in. Vervolgens begon ik met solo foto’s om ervoor te zorgen dat alles precies goed was. Ten slotte voegde Luc zich bij me voor de koppelshots. Met mijn camera op statief en verbonden via WiFi met mijn smartphone, kon ik gemakkelijk de perfecte poses vastleggen.
De dag van de shoot bewerkte ik snel een paar foto’s als voorproefje.  Toevallig was het ook de deadline voor de Legacy Photography Awards.  Op het laatste moment besloot ik twee van onze foto’s in te zenden. Tot mijn vreugde wonnen we de eerste plaats in de categorie Senior Portrait op internationaal niveau. Wat een onvergetelijk verjaardagscadeau!
Op 52-jarige leeftijd voel ik me misschien niet meer als 25, maar voor de camera voel ik me altijd prachtig. Dit is ook mijn missie als fotograaf: mijn klanten laten stralen en zich mooi laten voelen. Eender of het nu gaat om een newborn shoot, een maternity shoot, of een mommy and me shoot…. En als ik mezelf zo zie, weet ik dat ik dat doel bereik. Dus laat ik anderen schitteren terwijl ik achter de lens sta!